Assassin's Creed 1 - Elemzés 1.rész

HaT.Astinos 2012.12.01. 14:31

   Az Assassin’s Creed I egy külső nézetes akció- és kalandjáték, amelyet az Ubisoft Montreal fejlesztett ki, és az Ubisoft tette közzé 2007.November 17.-én Microsoft Windows-ra Playstation 3-ra illetve Xbox 360-ra. A játék középpontjában egy Animus nevű gép áll, mely segítségével használója, név szerint Desmond Miles.Képes megtekinteni ősei emlékeit. Desmond egyik felmenőjének, az Orgyilkos Altaïr Ibn-La'Ahad emlékeit éli át, aki a Szentföldön tevékenykedett a harmadik keresztes hadjárat idején. Két ősi szekta harca rajzolódik ki előtte, a Templomosok és az Orgyilkosok harca, mely során mindkét fél egy ősi műtárgyért, az Éden Almájáért küzd.A játék célja, hogy egyre magasabbra jussunk az Orgyilkos Testvériségben, azzal, hogy több gyilkosságot végrehajtunk, melyeket a Rend vezetője, Al Mualim rendel el. Altaïr Masyaf a Szentföld városaiba, egészen pontosan Jeruzsálembe, Akkóba, és Damaszkuszba utazik, valamint egy ritkán lakott vidéki területre, melyet "Királyságként" említenek.   

Amikor megérkezik valamelyik városba, Altaïrnak muszáj megkeresnie a Testvériség egyik ügynökét aki menedéket biztosít és ellátja alapvető információkkal a célpontjáról.Csak miután elegendő adatot összegyűjtött, azután viheti véghez biztonságosan és sikeresen a gyilkosságot. Miután sikerrel járt, Altaïr visszatér a Testvérsiéghez, ahol jobb fegyvert, és új célpontokat kap.Altaïrt először akkor láthatjuk, amikor megpróbál visszaszerezni Salamon templomából egy több részből álló műkincset, az Éden egy Darabját. Malik és annak testvére segítségével, de megállítja őket Robert de Sable, a Templomosok Nagymestere, és az Orgyilkosok esküdt ellensége. A kincs visszaszerzése közben, Altaïr megszedi az Orgyilkos vallás mindhárom tanát ("Tartsd távol pengédet az ártatlanok húsától!"," "Rejtőzz a nép közé, válj eggyé a tömeggel!" és "Soha ne sodord veszélybe a Testvériséget!"), amikor is megpróbál végezni de Sable-vel, de kudarcot vall. Az ezt követő összecsapásban Malik testvérét megölik, Malik bal karja pedig súlyosan megsérül, és később le is kell majd vágni. Altaïr visszatér Masyafba, az Orgyilkosok várába bocsánatkérések közepette, Malik, aki túlélte az összecsapást de Sable-vel, pedig már a kinccsel tér vissza.

   Al Mualim, az Orgyilkosok vezetője, Altaïrt lefokozza tanítvánnyá, de újabb esélyt ad neki, hogy végigjárja a Testvériség ranglétráját. Feladatot is kap, végeznie kell kilenc kulcsfontosságú emberrel a Szentföldön, Jeruzsálembe,Akkóban és Damaszkuszban, azzal a céllal, hogy kivívja a békét a keresztes és a szaracén erők között. Minden célpont a harmadik keresztes hadjárat valódi figuráin alapul, beleértve Garnier de Naplosue-t (a Johannita Rend Nagymestere), Jubair al Hamikot (egy neves damaszkuszi tudós), Abu'l Nugoud (a leggazdagabb ember Damaszkuszban),Robert de Sable-t, Sibrandot (a Teuton Lovagrend Nagymestere) és Monferatti Vilmost (Akko régense).


   A játék Anvil nevű grafikai motort használ és +18-as a Pegi besorolása.A játék hangjai nagyon jók,az irányítása nagyon jó mégse bonyolult.A grafika csodálatos ha összehasonlítsuk a többi 2007-es játékkal.Nos a történet... A története egyszerűen kiváló,jobb nem is lehetne.De ha annyit játszanánk vele és ha kicsit monotonnak tűnne akkor ott van a nagyon sok melléküldetés ami még jobban fényezi a játékot.

   Viszont a játék ellen szól hogy akármilyen jó a története...Nagyon rövid és gyorsan végigjátszható.A bugokról nem is beszélve meg néha összezavarodik a karaktered és egyáltalán nem azt csinálja amit te nyomsz de ennek ellenére is nagyon remek játék.Most kicsit nézzük meg a történetét, karaktereket stb..

Karakterek:

Desmond Miles (született 1987. március 13-án):



Altaïr Ibn-La'Ahad (1165 - 1257) :


 


Abbas Sofian (1166 – 1247) :

Jó barátságban volt Altairral de mikor Altair azt mondta Abbas apjáról, hogy öngyilkos lett a barátságuk véget ért.


Al Mualim :


Malik Al-Sayf (1165 - 1227):

Maria Thorpe (Altair felesége):



Robert de Sable (? - 1191):


 

 Szaladin ( Kr.u 1138-1193)


 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://assassins-team.blog.hu/api/trackback/id/tr124940501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása