Ezio Auditore levelei

HaT.Astinos 2012.12.21. 09:34

Ezio Auditore leveleit húgának, Claudiának írta, hogy tájékoztassa az Altair könyvtárának felnyitását érintő fejleményekről.

1511 márciusa:

Claudia, legdrágább húgom! Már egy hete Akkóban vagyok, épségben és egészségben, de a legrosszabbra készülök.
A férfiak és nők, akik etettek és elszállásoltak, figyelmeztettek, hogy a Masyafba vezető utat zsoldosok és banditák lepték el, akik nem e föld szülötte. Félek rágondolni, hogy ez mit jelenthet.
Amikor elindultam Rómából tíz hónapja, egyetlen cél vezérelt. Fel akartam fedezni azt, amit apánknak nem sikerült. Egy évvel a születésem előtt írt levélben említést tesz egy a  masyafi vár kövei alatt elrejtett könyvtárról. Egy szentélyről, tele felbecsülhetetlen értékű bölcsességgel.
Mit fogok hát találni, amikor odaérek? Ki fog üdvözölni? Egy csapat felajzott Templomos, ahogy azt gyanítom? Vagy csupán a hideg és magányos szél fúvása?
Masyaf már majd' háromszáz éve nem az orgyilkosok otthona. Ettől függetlenül magaménak mondhatom? Szívesen látnak minket ott?
Megviselt ez a harc, Claudia. Nem azért, mert elfáradtam, hanem mert küzdelmünk úgy tűnik, csak egy irányba halad. A káosz felé.
Most több kérdésem van, mint válaszom. Ezért jöttem el ilyen messzire. Hogy megvilágosodásra találjak. Hogy megtaláljam a hatalmas Altaïr által hátrahagyott bölcsességget, mely által talán jobban megérthetem harcunk célját. És a benne betöltött szerepemet.
Ha bármi is történne velem, Claudia, ha a képességeim kudarcot vallanának, vagy az ambícióim tévútra vezérelnének, ne akarj bosszút állni a nevemben, csak harcolj, hogy tovább kereshesd az igazságot, mely mindenki hasznára válhat.
Az én történetem csak egy a sok ezerből, és a világ nem fogja megsínyleni, ha idejekorán ér véget.

1511 májusa:

    Drága húgom! Masyafot elárasztották a templomosok ezzel a céljuk egyértelmű. Altair elrejtett         könyvtárának titkaira áhítoznak – hiszik, hogy elvezeti őket a Nagy Templomba . Függetlenül hogy ez igaz vagy sem a könyvtár valóban létezik. Én magam láttam a kapuit. De nem tud belépni senki, annélkül hogy az öt kulcsot össze nem gyűjtené amit Konstantinápolyba küldtek Niccoló Poloval közel 300 évvel ezelőtt.

Claudia! Meg kell találnom ezeket a kulcsokat. A templomosok birtokába jutott egy a Topkapi palota alatt. Nem tudom milyen nehéz lesz megtalálni a többit. Csak az idő, tudás és kis szerencse fogja eldönteni.

 

Konstatinápoly:

 

Claudia, Konstantinápoly – avagy ahogy a mondják Isztambul – örömmel fogadott mintha csak egy lennék közöttük Az orgyilkosokat egy megnyerő ember Yusuf vezeti, aki nagyon büszke városára. Nem meglepő hisz igen változatos és színes, amit csak el tudsz képzelni.
De a város nyugtalan. A lázadó bizánci templomos frakció még küzd, hogy megtartsa befolyását és újabb támadásokkal késleltetik kutatásomat  Masyaf kulcsai után. De ez nem tarthat sokáig. Amint tudok, elkezdem kutatásomat Niccoló Polo egykori kereskedelmi állomásai után, olyan nyomokat keresve, ami közelebb visz Masyaf Kulcsaihoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://assassins-team.blog.hu/api/trackback/id/tr864975915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása