Assassin's Creed: Brotherhood - Elemzés

HaT.Astinos 2012.12.20. 17:29

Az Assassin's Creed: Brotherhood a közvetlen folytatása a 2009-es Assassin's Creed II játéknak. Cselekménye közvetlenül az Assassin's Creed II-ben történtek után kezdődik. A történet most is Ezio Auditore történetét mutatja be. Láthatjuk, ahogy Ezio felveszi a harcot Rómában, a zsarnoki Templomos családdal, a Borgiákkal, és visszaállítja a város régi arculatát.

Megjelenés (USA) 2010. november 16. (PS3, 360) 2011. március 17. (PC)
Megjelenés (EU) 2010. november 19. (PS3, 360) 2011. március 18. (PC)
Műfaj Történelmi akció-kaland


Miután Ezio elhagyta a Kamrát észrevette, hogy Rodrigo, a Templomosok vezetője eltűnt.

Ezután a bejáratnál álló Mario, Ezio nagybátyja magához hívta, és együtt törtek maguknak kiutat a Vatikánból. Ezio képtelen volt eldönteni, hogy mi legyen az Alma sorsa ezért Mariónak adta megőrzésre. Ezt követően vissza lovagoltak Monteriggioniba.

Eziónak hamarosan rá kellett jönne, hogy a Templomos fenyegetés csak kis mértékben csökkent, hiszen Cesare Borgia, Rodrigo Borgia fia, hamarosan ostromot indított Monteriggioni ellen. Cesare katonákból, tornyokból, és ágyukból álló hadserege minden erejével támadott, elpusztítva a várost. A támadás után Monteriggioni romokban hevert, Eziót súlyosan megsebesítették, és Marióval maga Cesare végzett. Bár Ezio megpróbálta lóháton követni nagybácsija gyilkosát, a Rómába vezető úton sérülése következményeként elájult.

Ezio egy kis római házban tért magához, ahol egy nő, aki ápolta, elmondta, egy férfi hozta el hozzá. Miután elhagyta a házat és gyógyszert vett az egyik orvosnál, Ezio elindult, hogy találkozzon Niccoló Machiavellivel.

Machiavellitől megtudta, hogy egész Róma romos állapotban van, és hogy a polgárokat elnyomják a Borgia erők. Később összefutott Romulus követőivel, a farkasemberekkel.

A Tiberis-szigeten felállítva bázisát, Ezio hozzálátott a város felszabadításának Cesare és befolyása alól. Ennek érdekében Ezio újra kiépítette a jó kapcsolatot az Orgyilkosok és a város többi céhe között. Ezek név szerint a kurtizánok (Vezetőjük: Madonna Solari, majd később Claudia Auditore), a tolvajok (Vezetőjük: La Volpa-A Róka) és a zsoldosok (vezetőjük: Bartolomeo d'Alviano) voltak.

Ezio ezután hozzálátott a tanítványok toborzásához, akik városukat újjáépíteni kívánó, elkeseredett polgárokból álltak. Miután a tanítványok teljesítették a kiképzést, Ezio csapatokba osztotta őket, és küldetéseket kaptak.

Ezio ezután hozzálátott a Borgia befolyás csökkentésének Rómában, meggátolta ezen kívül Cesare erőit azzal, hogy csapást mért  a katonai pénzalapjukra, és a franciáktól segítségként küldött csapatokra. Ennek érdekében megölte Cesare két kulcsfontosságú tábornokát, bankárát, Juan Borgiát és a francia tábornokot, Octavian de Valoist.

Ezután megtudta, hogy Pietronál, egy színésznél, aki Lucrezia Borgia játékszere volt, van egy kulcs az Angyalvárhoz. Mivel tudta, hogy szüksége lesz rá, hogy meggyilkolhassa Cesarét és Rodrigót, Ezio követte Cesare személyes bérgyilkosát, aki parancsba kapta, hogy végezzen Pietróval. Miután Ezio megmentette a színészt attól, hogy meghaljon a megmérgezése következtében, Pietro odaadta az Orgyilkosnak az Angyalvár kulcsát.

Miután Ezio teljesítette ezen feladait, beavatta Claudiát az Orgyilkos Rendbe.

Nemsokkal ezután Ezio beosont a kastélyba, ahol szemtanúja lett annak, ahogy Rodrigót megöli a saját fia, Cesare. Cesare kényszerrel kiszedte az Éden Almájának hollétét Lucreziából, és sietve elindult, hogy megszerezze azt. Ezio azonban megelőzte őt, megszerezte az Almát, és segítségével térdre kényszerítette Cesare maradék emberét.

Az utolsó csatában Ezio társaival együtt összecsapott Cesarével és életben maradt embereivel Róma kapujánál. Cesarét letartóztatta Orsini az új pápa meggyilkolásáért, de előtte az még kijelentette, hogy nem sokáig lesz láncra verve, és hogy nem ölheti meg őt halandó.

Később Ezio, akit Cesare kijelentése nem hagyott nyugodni, ezt Leonardóval beszélte meg, mire az azt javasolta, az Alma segítségével derítse ki, az elfogott Borgia szavai igaznak bizonyulnak-e. Ezio hezitált, de végül elfogadja a tanácsot. Kiderült számára, hogy Cesare valóban ki fog szabadulni a börtönből. Ezio kijelentette, hogy most rögtön indulnia kell. Leonardo aggodalmát a vezető nélkül maradt Orgyilkos céh miatt a következő szavakkal oszlatta el: "Egy tartós Testvériséget építettem ki, mely velem vagy nélkülem is ép marad."

Újdonságok:

Ebben az Assassin's Creed részben először fellelhető a Multiplayer!

A minimális gépigénye :

Processzor: Intel Core 2 Duo 1.8 GHZ vagy AMD Athlon X2 64 2.4GHZ

RAM:  1.5 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista - Windows 7

Videókártya: 256 MB DirectX® 9.0 – with Shader Model 3.0 vagy ATI RADEON HD 2000 / GeForce® 8

HDD: 8 GB


  Hamarosan jön videós teszt is és végigjátszás! :D
Ha nem akartok lemaradni a videókról akkor iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://assassins-team.blog.hu/api/trackback/id/tr204975052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása