Assassin's Creed 2 - Elemzés

HaT.Astinos 2012.12.20. 13:12

   A folytatás a reneszánsz időkben játszódik, egészen pontosan 1476-ban, mikor is az új főhősünkkel, a firenzei nemesemberrel, Ezio Auditore de Firenzével meglátogatjuk Velencét és Toscanát, ahol magával Leonardo da Vincivel, Machiavellivel, Caterina Sforzával és Lorenzo de Medicivel is találkozni fogunk.


A játék megjelenési időpontjai:

Xbox és PlayStation - 2009. november 17.
PC - 2010. március 6. (Európa) és 2009. március 9. (USA).


  A játék az Assassin's Creed közvetlen folytatása, főszereplője ezúttal is Desmond, miután megszököttegy alkalmazottal, Lucy StilmannelDesmond egy fejlettebb Animus használatával újraéli egy újabb őse, Ezio emlékeit, aki a reneszánsz Itáliában élt a 15. és 16. század fordulóján.Az Assassin’s Creed II sok mindenben hasonlít elődjére. A játékmenet kötetlen, nem lineáris, és besorolható a "sandbox" kategóriába is, köszönhetően a lehetőségnek, hogy a játékos szabadon felfedezheti a játékteret.A játék harcrendszerét fejlesztették és további lehetőségekkel látták el, mint például az ellenfelek lefegyverzése. Szintén bővült a rejtőzködési lehetőségek listája is (a játékos lemerülhet egy időre a víz alá, ezzel eltűnve az őrök szeme elől), és Ezio képes elvegyülni a közemberek csoportjaiban.

Történet:

  Ezio, Olaszországban élő személy volt, kb. 300 évvel Altaïr után. 17 éves volt, amikor apja közeli barátja elárulta a családjukat egy politikai államcsíny érdekében. Apja utolsó utasításai alapján megkereste a családi házukban lévő rejtett szobát, és az abban elhelyezett ládában megtalálta az Orgyilkos fegyvereit és ruházatát. Ezio sajnos képtelen volt testvérei és apja megmentésére, így árulás vádjával elítélték és felakaszották őket. Ezio elvitte megrettent húgát és anyját a vidéki villába, melyet nagybátyja, Mario Auditore vezetett, hogy védelmet nyújtson neki. Itt kezdődött meg Ezio Orgyilkossá való kiképzése. Ezenfelül Mario megosztotta vele az információit és listáját azokról az emberekről, akiknek része volt a család meggyilkolásában. A szálak Firenzéből San Gimignanoba, majd Forlíba, Velencébe és végül magába a Vatikánba vezettek.Utazásai során Ezio több emberrel megbarátkozott beleértve a fiatal Leonardo da Vincit, aki lefordította Altaïr Kódexének oldalait, ezzel újabb fegyvereket adva Eziónak. Az ifjú lassan megismerte és megölte az érintett személyeket, eljutva az összeesküvés legfőbb irányítójához, Rodrigo Borgiához. Ezio követte Rodrigót Velencébe, ahol felfedezte, hogy a bíboros megszerzett egy Éden Darabját, az úgynevezett "Almát".Ezio azonnal a Vatikánba lovagolt, és megpróbálta megölni Rodrigót. Az azonban a Pásztorbot erejét használta az orgyilkos ellen, amit Ezio az Alma segítségével hárított ki. Párharcuk során Rodrigo megszerezte az Almát, és egy kést szúrt a Ezióba, majd lement a Kamrához. Ezio viszont képes volt utánamenni, újra összecsaptak, de fegyverek és az Éden Darabjai nélkül, ezúttal Ezio győzelmével. Ennek ellenére életben hagyta Rodrigót.Ezután bebizonyosodott, hogy tényleg Ezio a próféta.Alma és Pásztorbottal kinyitotta a Kamra ajtaját. A Kamrába lépve nem talált újabb Darabokat, csak egy üres termet, benne egy MInerva nevű személy holografikus képével. A nő azt állította, ő vitte Eziót a Kamrába, hogy így átadhasson egy üzenetet a hatszáz év múlva érkező Desmondnak az olasz Orgyilkos emlékein keresztül.

  A játékban felfedezhető frakciók természetesen az Orgyilkosok,Templomosok,Tolvajok,Zsoldosok és a prostituáltak.
Az utóbbi 3 nagyban segítette Ezio és a Testvériség munkáját Rodrigo ellen.

A játékban található főbb események:


Karnevál:


  1486-ban Ezio ellátogatott Leonardo boltjába ahol megvette tőle a Rejtett pisztolyt. Majd Leonardo elküldte Eziót Teodora nővérhez, akivel megtervezték, hogy megölik Marco Barbarigót. A tervben az is benne volt, hogy Eziónak a Karneválon teljesítenie kell négy feladatot, hogy elnyerje az Arany maszkot, amivel bejuthat Marco privát partijára.

Az Auditore-kivégzés:

„Megöllek azért, amit tettél!”
Ezio Uberto Albertinek, amikor az kivégeztette a családját 1476-ban

  Ezio visszatért a Piazza della Signoriára, ahol látta, hogy Uberto elnököl családja kivégzésénél. Giovanni állította, hogy ártatlanok, és a Gonfaloniere-ének eljuttatott dokumentumokra hivatkozott, azonban Uberto letagadta, hogy látta volna ezeket az iratokat. Ezio elordította, hogy Ulberti hazudik, de kísérletei családja megmentésére már kudarcra voltak ítélve.

A jó grafikához képest nincs olyan nagy rendszerigénye.

A minimális gépigénye :

Processzor: Intel Core 2 Duo 1.8 GHZ vagy AMD Athlon X2 64 2.4GHZ

RAM:  1.5 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista - Windows 7

Videókártya: 256 MB DirectX® 9.0 – compliant card with Shader Model 3.0 vagy nagyobb

HDD: 8 GB


  Hamarosan jön videós teszt is és végigjátszás! :D
Ha nem akartok lemaradni a videókról akkor iratkozzatok fel a Youtube csatornánkra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://assassins-team.blog.hu/api/trackback/id/tr564942296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása